Regio Drechtsteden

Voor veel ouderen is het belangrijk om prettig en vertrouwd in hun eigen omgeving te kunnen blijven wonen. Op het moment dat er extra zorg om de hoek komt kijken, dan worden kinderen, naasten en familie daar als eerste mee geconfronteerd. Zo word je plotseling mantelzorger voor bijvoorbeeld een ouder, terwijl jezelf nog volop in het arbeidsproces zit en zorg draagt voor je eigen gezin. Saar aan Huis ondersteund de mantelzorger door aanvullende mantelzorg aan te bieden. Ons doel is om zodoende ruimte te bieden zodat het allemaal wat makkelijker gaat en er wat meer tijd over blijft voor de leuke dingen.

Natasja heeft zelf ervaren wat het is om mantelzorger te zijn. Tegelijk heeft zij uit persoonlijke ervaring gemerkt dat ondersteuning heel waardevol is. “De band in families kan versterken zodra er een Saar of Bram aanwezig is. Zo worden de boodschappen gedaan, gaat de Saar op pad voor een fijne wandeling of regelt wat administratieve zaken. Zodoende krijgt de mantelzorger meer ruimte en rust om weer echt samen te kunnen zijn. Het meest positieve is dat een cliënt het gevoel van zelfstandigheid ervaart”, aldus Natasja.

“In het leven gaat het voornamelijk om de kleine dingen die ons verbinden en ons de ruimte geven voor de aandacht voor elkaar”. Dat is nu net waar Natasja zich in thuis voelt. Mensen met elkaar verbinden en de klik tot stand brengen tussen Saar/ Bram en cliënt en naasten.

Het goed kunnen luisteren en inspelen op ieders behoefte staat hoog op de agenda, zodat er een vertrouwensband kan ontstaan. Met elkaar kan er zodoende gerealiseerd worden om zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. En dat op een plezierige manier. Door tijd te maken en aandacht te kunnen geven aan elkaar komen de kleine alledaagse dingen weer tot leven en geven energie en kracht.

"Luister met aandacht zodat de ander zich werkelijk begrepen voelt!"

Contact opnemen

Op zoek naar aanvullende mantelzorg in de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Sliedrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Hendrik-ido-Ambacht, Alblasserdam, Ridderkerk of Heerjansdam? Neem direct contact met ons op of vul het aanvraagformulier in.

Saar aan huis drachtsteden

Natasja Cracau

Laat hier uw gegevens achter:

Saar aan Huis Drechtsteden
werkt samen met partners

Saar aan Huis is dementievriendelijk gecertificeerd en hebben ervaring met zorgen voor ouderen met dementie.