Regio Zaanstreek

Mijn naam is Monique van Beek en ben werkzaam als Regiomanager voor Saar aan Huis. U kunt bij mij in de Zaanstreek, Purmerend, Waterland, Wormerland, Oostzaan, Amsterdam Noord en Amsterdam West terecht voor particuliere aanvullende en vervangende mantelzorg.

Saar aan Huis kent een landelijk hoofdkantoor met inmiddels 45 vestigingen door heel Nederland. Hierdoor hebben wij een enorm netwerk en expertise opgebouwd in aanvullende en vervangende mantelzorg. Vooral ouderenzorg en dementie zijn onze specialismen. Maar ik zie ook steeds meer vraag ontstaan bij gezinnen waarbij één van de partners wordt getroffen door ziekte of uitval. Saar aan Huis haalt even de druk weg bij de mantelzorgers, maar is er ook voor mensen die geen beroep kunnen doen op familie of vrienden.

Onze Saars en Brammen zijn veelal vrouwen en mannen vanaf 50 jaar, die graag iets willen betekenen voor de medemens. Zij worden zorgvuldig door ons gescreend. Bij de cliënt thuis vindt de intake plaats. Zo kunnen wij perfect de koppeling maken tussen cliënt en Saar/Bram. Onze Saars halen de boodschappen, bereiden de maaltijd, doen licht huishoudelijk werk, begeleiden naar huisartsbezoek of doen een spelletje met de cliënt. Dit is een enorme verlichting voor de mantelzorger, die vaak overbelast is.

“We worden allemaal ouder. De overheid wenst dat we langer thuis blijven wonen en de regie in eigen hand nemen. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Veel ouderen blijven graag zelfstandig thuis wonen, maar stuiten in de praktijk vaak op problemen. Ze krijgen fysieke klachten of raken in een sociaal isolement. Ouder worden gaat vaak gepaard met beperkingen. Extra hulp of ondersteuning is nodig, en kinderen en familie willen graag helpen, maar wonen vaak verder weg. Daarnaast heeft de mantelzorger vaak een drukke baan en een gezin. Overbelasting van de mantelzorger komt dan vaak om de hoek kijken. Saar aan Huis helpt dat te voorkomen en dat maakt mijn werk zo dankbaar. Mijn missie is zowel de juiste match vinden tussen de cliënt en de Saar én de mantelzorger zo goed mogelijk te ondersteunen!”

"Ik kan dan ook geen betere tip geven dan de zorg voor uw naasten met andere te delen."

Contact opnemen

Op zoek naar aanvullende mantelzorg in de gemeenten Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland of Zaanstad? Neem direct contact met ons op of vul het aanvraagformulier in.

mantelzorg respijtzorg ouderenzorg

Monique van Beek

Laat hier uw gegevens achter:

Saar aan Huis Zaanstreek
werkt samen met partners