De Nederlandse zorg wordt steeds duurder, en dat komt door een groot deel door het ouder worden van de bevolking. De zorgkosten zullen puur op basis van de vergrijzing aanzienlijk stijgen door toename van het aantal 80-plussers.
Een groot probleem zit hem in het personeelstekort. De kosten gaan flink stijgen als we niks doen. Men denkt dat de handjes er niet zijn om deze zorg te leven maar in feite hebben we geen personeel tekort.
De jongere oudere of te wel de gepensioneerden willen graag flexibel blijven doorwerken en willen maatschappelijk actief, tegen betaling, hun talenten blijven benutten en inzetten. Door de aanvullende mantelzorg professioneel te organiseren kunnen we het welzijnsprobleem in de thuissituatie met de inzet van deze groeiende doelgroep oplossen.
Deze generatie is het maatschappelijk potentieel waar de RVS naar verwijst en kent geen arbeidstekort zoals die elders in de zorg bestaat. Organisaties voor aanvullende mantelzorg, zoals Saar aan Huis met 40 vestigingen in heel Nederland, dragen wezenlijk bij aan het oplossen van grote maatschappelijke problemen omdat ze ook bijdragen aan het beheersen en verlagen van de zorgkosten. De ervaring leert dat welzijn voor zorg gaat. Als kwetsbare ouderen zich prettig voelen, doen ze minder snel een beroep op medische zorg. Een oudere die een week later beroep doet op medische zorg, scheelt de overheid heel veel geld.
Ik hoor om me heen dat veel organisaties willen samenwerken en met elkaar het verschil willen maken! Ambities ten over. Er worden over dit onderwerp regionale zorgvisies gemaakt, seminar georganiseerd en task forces opgezet. Bestuurders legen hun visies scherp en visualiseren de opbrengst. Maar wie maakt er nu daadwerkelijk het verschil. Bij alle vestigingsmanagers van Saar aan Huis staat de zorg centraal. Vanuit een integrale benadering regelen we dat ouderen zo lang mogelijk vertrouwd en veilig in hun eigen werkomgeving kunnen blijven wonen. Trots op alle collega’s die door het te doen problemen van hulpbehoevende ouderen oplossingen i.p.v. over te denken en te praten.
Wilt u meer weten over aanvullende mantelzorg van Saar aan Huis? Vul dan het aanvraagformulier in! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een intakegesprek.
Particuliere aanvullende mantelzorg op maat. Voor wie langer prettig thuis wil blijven wonen.
© Copyright 2025 | Saar aan Huis | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Gedragscode