In deze onzekere tijden is het voor alle betrokkenen van Saar aan Huis continu schakelen en improviseren. We willen ouderen blijven ondersteunen. Juist nu in deze moeilijke omstandigheden, maar we moeten ook ons gezond verstand gebruiken en de officiële voorschriften volgen.
‘Beperk je bezoek aan oudere en kwetsbare mensen.’ Dat is een van de maatregelen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus. Een begrijpelijk advies. Maar hoe moeten onze Saars die aanvullende mantelzorg bieden aan hulpbehoevende ouderen, daarmee omgaan?
Afgelopen week werden onze collega’s uit het Brabantse land als eerste geconfronteerd met de gevolgen van het coronavirus. Bezoeken van onze Saars aan verpleeghuizen werden geminimaliseerd, deuren van ontmoetingsgroepen en dagopvang gingen dicht. De thuiszorg vreesde voor bezettingsproblemen door zieke zorgmedewerkers en het aantal families in quarantaine neemt toe.
Wij kregen veel bezorgde telefoontjes. Ouderen zijn bang en angstig en vragen of hun Saar nog komt. ‘Kunnen we nog zorg ontvangen. Is het veilig? Wie doet mijn boodschappen en kan de huishoudelijk hulp nog komen?
Juist nu in deze onzekere periode zijn onze Saars voor ouderen en kwetsbare personen extra belangrijk. Beperken van bezoek of stoppen met de ondersteuning is voor hen geen fijne oplossing.
EEN SAAR SNAPT WAT NODIG IS…… Ook in deze bijzondere omstandigheden.
Denk bijvoorbeeld aan het voorbereiden van warme maaltijden bij de Saar thuis, het doen van boodschappen, het halen van medicatie en elke dag even een telefonisch contact. Maar ook het extra wassen van thee- en handdoeken en het reinigen van deurklinken bij cliënten thuis zijn belangrijke taken.
Saar aan Huis blijft helpen waar het kan. Wij hebben intensief contact met onze vestigingsmanagers, onze Saars en cliënten. We volgen de ontwikkelingen en voorschriften van het RIVM nauwgezet. We zien toe op alle noodzakelijke voorschriften en hygiëne maatregelen zoals het veelvuldig wassen van handen en het mijden van fysiek contact. Als iemand zich ook maar enigszins verkouden of grieperig voelt, wordt het advies van de Rijksoverheid opgevolgd om thuis blijven en sociaal contact te mijden.
Deze uitzonderlijke situatie vraagt dat we elkaar nu zoveel mogelijk helpen om de rust en het overzicht te blijven behouden. De situatie verandert van dag tot dag, soms van uur tot uur. Het betekent veel improviseren en telkens weer afwegingen maken. We willen samen met de professionele zorg hulpbehoevende ouderen zo lang mogelijk blijven ondersteunen. Aan de andere kant gaat de gezondheid van onze vestigingsmanagers en Saars ons ook aan het hart.
Ik ben trots op wat wij in deze moeilijke periode nog steeds aan ondersteuning bieden. Meer dan ooit zijn onze Saar en vestigingsmanagers een enorme steun en toeverlaat.
Wilt u meer weten over aanvullende mantelzorg van Saar aan Huis? Vul dan het aanvraagformulier in! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een intakegesprek.
Particuliere aanvullende mantelzorg op maat. Voor wie langer prettig thuis wil blijven wonen.